Για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας και τον εαυτό σας πρέπει να προστατεύσετε και τον υπολογιστή σας. Παρακάτω είναι μερικές από τις καλύτερες πρακτικές για να κρατάτε τον υπολογιστή σας ασφαλή.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο εγκατάστασης ενός προγράμματος προστασίας από ιούς. Προγράμματα προστασίας από ιούς βοηθάνε να καταπολεμάτε ιούς στον υπολογιστή σας. Όταν θα εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς πρέπει επίσης να το κρατάτε ενηµερωµένο για να μπορείτε να εντοπίζετε καινούριες μορφές ιών που μπορούν να εμφανίζονται καθημερινά. Για αυτό τον λόγο ελέγχετε συχνά την τοποθεσία web του κατασκευαστή του προγράμματος προστασίας από ιούς για ενημερώσεις. Είναι θέμα της δικής σας επιλογής, αν θα αγοράσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς και μετά ανανεώνετε τη συνδρομή όταν θα είναι απαραίτητο ή αν θα ψάξετε αν μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερο για ανανεώσεις ασφαλείας.
  • Μην ανοίγετε ηλεκτρονικά μηνύματα από αποστολείς τους οποίους δεν γνωρίζετε ή συνημμένα αρχεία που σας φαίνονται ασυνήθιστα. Πολλοί ιοί έρχονται ως συνημμένα αρχεία στα ηλεκτρονικά μηνύματα και θα εξαπλωθούν  μόλις ανοίξετε το συνημμένο αρχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι καλύτερα να μην ανοίγετε κανένα συνημμένο αρχεία εκτός αν είναι κάτι που αναμένετε.
  • Ενεργοποιήστε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Τα περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα δημιουργούνται από διαφημιστικές εταιρείες για την πώληση των προϊόντων τους, αλλά μπορούν επίσης να περιέχουν κώδικα κακόβουλης λειτουργίας ή ανασφαλή κώδικα που μπορεί να μολύνουν το σύστημά σας. Ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση είτε μερικών, είτε όλων αυτών των αναδυόμενων παραθύρων.
  • Πρέπει να κρατάτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ενημερωμένο. Το πρόγραμμα περιήγησής σας κάποιες φορές εκδίδει καινούριες ανανεώσεις ασφαλείας ή λειτουργικότητας που μπορεί να βοηθήσει στο να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας.
  • Εγκαταστήστε ένα τείχος προστασίας. Ενα πρόγραμμα τείχους προστασίας μπορεί να βοηθήσει στην ειδοποίησή σας σχετικά με ύποπτες δραστηριότητες, αν ένας ιός ή worm προσπαθήσει να συνδεθεί με τον υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να μπλοκάρει ιούς, worms και εισβολείς από το να προσπαθήσουν να κατεβάσουν ενδεχομένως επιβλαβές λογισμικό στον υπολογιστή σας.
  • Κάντε εκκαθάριση του Internet cache σας και του ιστορικού περιήγησής σας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησής αποθηκεύουν πληροφορίες για τοποθεσίες web που επισκέπτεστε και πληροφορίες που εσείς εισάγατε σε μια τοποθεσία web, όπως το όνομά, τη διεύθυνση ή τον κωδικό σας. Ενώ μπορεί να φαίνεται πρακτικό να έχετε πάντα αυτές τις πληροφορίες προσυμπληρωμένες όταν επιστρέφετε, είναι επίσης καλή πρακτική να διαγράφετε συχνά μερικές ή όλες αυτές τις πληροφορίες για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.